61acd9e43b7e80e66877464f_Motivee_Official_Logo

Hoe vind je sneller kandidaten?


Als bedrijf kan het lastig zijn om de juiste kandidaten te vinden. Het kan soms zelfs lijken alsof je de spreekwoordelijke naald in de hooiberg aan het zoeken bent. Het is daarom belangrijk om actief op zoek te gaan naar kandidaten. Als je dat niet doet, vind je ze nooit. Bedrijven steken vaak te weinig tijd en moeite in recruitment, terwijl het toch een cruciaal onderdeel is van het succes van een organisatie.


Actief op zoek gaan naar kandidaten kan veel voordelen bieden. Zo kun je bijvoorbeeld een pipeline opbouwen van kandidaten die mogelijk in de toekomst interessant zijn. Dit is vooral belangrijk als het lastig is om bepaalde profielen te vinden. Door een database op te bouwen, kun je snel schakelen wanneer er een vacature vrijkomt. Het wordt namelijk steeds moeilijker om kandidaten te vinden, dus is het belangrijk om ze goed te bewaren.


Er zijn helaas weinig recruitmentbureaus die echt actief op zoek gaan naar kandidaten. Dit kan een reden zijn om zelf een recruiter aan te nemen of in te huren. Door iemand fulltime vacatures te laten invullen, kun je jouw pipeline continu in beweging houden en ben je sneller in staat om geschikte kandidaten te vinden. Het kan even een investering lijken, maar de ROI zal uiteindelijk eens zo groot zijn.


Als je wacht tot kandidaten solliciteren of recruitmentbureaus jou kandidaten aanleveren, kan het lang duren voordat je de juiste kandidaat vindt. In de tussentijd loop je het risico dat je werk blijft liggen en dat er geen progressie wordt gemaakt. Door voldoende te investeren in recruitment, kun je deze risico’s vermijden en zorg je dat jouw bedrijf snel en effectief kan groeien.


Kortom, het actief zoeken naar kandidaten is een essentieel onderdeel van recruitment. Door te investeren in het vinden van geschikte kandidaten, bouw je een sterke pipeline op en kun je snel en effectief groeien als bedrijf. Het wachten op sollicitaties of recruitmentbureaus kan je langzaam achteruit laten lopen, terwijl een actieve aanpak juist vooruitgang oplevert. Investeer dus beter in iemand die fulltime vacatures invult, in plaats van te wachten en het langer te laten duren.