61acd9e43b7e80e66877464f_Motivee_Official_Logo

Voor recruiters kan het een uitdaging zijn om kandidaten te screenen die introvert zijn en daardoor mogelijk ongemakkelijk kunnen zijn tijdens interviews.


Als recruiter is het belangrijk om te begrijpen dat introvertie niet hetzelfde is als verlegenheid en dat introverte kandidaten net zoveel potentieel hebben als extraverte kandidaten. Hier zijn enkele tips om om te gaan met de ongemakkelijkheid die introverte kandidaten tijdens screening interviews kunnen ervaren.


Maak gebruik van de juiste interviewtechnieken


Het kan nuttig zijn om open vragen te stellen die de kandidaat uitnodigen om te praten over hun ervaringen en vaardigheden.


Laat de kandidaat de tijd nemen om na te denken en antwoorden te formuleren. Vermijd het stellen van vragen die alleen met ja of nee kunnen worden beantwoord, omdat dit de kandidaat niet de kans geeft om zichzelf uitgebreid te presenteren.


Probeer ook niet te veel te onderbreken, want dit kan de kandidaat het gevoel geven dat ze niet serieus worden genomen.


Creëer een comfortabele omgeving


Een rustige, comfortabele omgeving kan de kandidaat helpen om zich op hun gemak te voelen en zich meer op hun gemak te voelen tijdens het interview.


Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld een rustige ruimte te kiezen voor het interview, zodat er minder afleiding is.


Zorg ervoor dat de temperatuur in de ruimte comfortabel is en bied de kandidaat eventueel een drankje aan om zich op hun gemak te stellen.


Geef positieve feedback


Als de kandidaat zich ongemakkelijk voelt, kan het nuttig zijn om positieve feedback te geven om hun zelfvertrouwen te vergroten.


Geef complimenten over de antwoorden die ze geven of hun ervaring en benadruk hoe waardevol hun inbreng is voor het team.


Dit kan hen helpen zich meer op hun gemak te voelen en het gesprek vlotter te laten verlopen.


Laat de kandidaat weten wat er van hen verwacht wordt


Het kan nuttig zijn om de kandidaat op de hoogte te stellen van het interviewproces en wat er van hen wordt verwacht, zodat ze zich beter voorbereid voelen.


Leg uit wat voor soort vragen er gesteld zullen worden en wat de volgende stappen zullen zijn na het interview. Dit kan de kandidaat geruststellen en hen helpen zich te concentreren op het beantwoorden van de vragen.


Wees geduldig en begripvol


Als recruiter is het belangrijk om geduldig en begripvol te zijn, vooral als de kandidaat zich ongemakkelijk voelt.


Verwacht niet dat de kandidaat onmiddellijk antwoorden zal geven en geef hen de tijd om na te denken.


Als de kandidaat langere pauzes neemt om te antwoorden, geef hen dan de tijd om zich op hun gemak te voelen en antwoorden te formuleren.


In het kort is het belangrijk om te onthouden dat introverte kandidaten net zoveel potentieel hebben als extraverte kandidaten