Aanwerven via video interviews

De wereld van rekrutering evolueert zich continu. Er blijven krachtige nieuwe rekruteringstools bijkomen. Elk met hun eigen voordelen. Maar wat is nu écht hot en efficiënt?

Vandaag de dag moet je als bedrijf niet kritisch zijn om het juiste talent binnen te halen. Je moet juist breder kijken en andere opportuniteiten kiezen.

Video-interviews. Ze zijn vandaag ontzettend trendy maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen? Hieronder vind je 6 redenen waarom jij video moet gebruiken tijdens jouw aanwervingsproces.

Aanwerven via video is tijdbesparend

Via video werk je sneller en tegelijkertijd doe je niet onder aan de kwaliteit van het screeningsproces. Je screent meer kandidaten in minder tijd want je kan je video-interview eender waar doen.

Betere match met je bedrijf

Een video zegt meer dan duizend woorden. Met een video-interview screen je dus duizend keer beter dan wanneer je een CV krijgt toegestuurd.

Aan de hand van een video screen je zelfs dingen die je aan de hand van een CV niet zou kunnen screenen.

Terwijl je bij een CV kijkt naar wat hij in het verleden gedaan heeft, kan je tijdens en video-interview het enthousiasme of de motivatie voor de functie sterk afleiden waardoor je minder snel CV’s aan de kant schuift die niet voldoen aan bepaalde diploma’s of ervaringen.

Met andere woorden: het juiste profiel bestaat nog… “Selecteer anders” is het motto van Motivee.

Kostenbesparend

Je hoeft niet van A naar Z te rijden, waardoor je bespaart op kilometers. Veel HR-medewerkers werken op verschillende locaties en moeten vaak van de ene plaats naar de andere rijden om kandidaten te ontvangen. Met een video-interview blijf je gewoon op dezelfde plaats.

Vacatures worden sneller ingevuld

Aangezien je via video selecteert worden je vacatures sneller ingevuld. Nu staat een vacature tussen de 30 à 90 dagen open maar dat kan snel gehalveerd worden omdat je gebruik maakt van een mogelijkheid waarbij je een kandidaat screent op wie hij of zij is in plaats van op zijn CV te kijken naar wat hij allemaal heeft gedaan. Hierdoor geef je onbewust ook meer mensen de kans om voor de functie te gaan dan dat je ervoor deed.